Belum pandai tepuk tangan Dan menunjuk sesuatu

Hai.. As a first mom, saya memang risau anak saya belum pandai tepuk tangan Dan menunjuk sesuatu seperti cicak dll. Puas saya ajar tapi dia tengok saja. Dia pandai tepuk meja & kalau saya tunjukkan cicak serta buat bunyi cicak dia tengok dan hanya senyum.. Adakah itu normal?

3 Balas

saya tak sure normal ke tak, tapi anak saya pun 1 tahun 2 bln bru pndai tepuk.. mnunjuk pun x pandai tp klu yg dkt2 boleh la.. saya keep on ajar je, yg lain2 tpulang pada dia.. mgkin lmbt sikit dr bdk2 lain..

jgn risau . just keep tunjuk ajar je . anak sy pun umur setahun bru pandai tepuk tgn , hai dll . satu ajar tu nk dekat berminggu baru dia faham . cuba ajar masa dia tgh fokus tgk sis . sy sllu buat awal pagi

anak puan umur berapa tu.

2mo ago

1 tahun 2 bulan sudah..