anak 1y2m belum pandai tepuk tangan

anak sy dh 1 tahun 2 bulan tak pandai tepuk tangan lagi. normal ke? risaunyaa. padahal hari2 sejak dia umur 6-7 bulan ajak main tepuk amai2 & ajar 😔 tapi kan, lambai2 bye2/high 5/salam cium tangan dia okay je. laju je bila kita pegi mana2 suruh lambai, high 5 pun dia faham akan buat. tepuk tangan je tak pandai lagi. kdg2 bila kita ajak tepuk tangan, dia pulak yg amik tangan kita & tepukkan tgn kita mcm dia yg nak ajar kita 😅 normal tak mommies 🥺

4 Balas

anak sis tgok fon tk? klau tgok try bg tgok mr rachel baby . dlm video tu ada part tepuk tangan. ank saya akan ikut sekali. sama la umur anak 1 tahun 2 bulan juga

4w ago

ms rachel tgok juga, tapi dia tak ikut pun masa tepuk tgn tu huhu. even sy pun ajar hari2 tapi dia tgok je 🥲

Hi awak anak awak dah boleh tepuk tangan? Anak saya 1 tahun 26 hari pun sama salam high five, blow a kiss tahu tapi part tepuk tangan belum

mommy boleh kerap ajar lg smpai bby biasa buat rutin mcm lepas ckp "yeayyy" sambil tepuk tgn , selagi mampu meniru tak da masalah

4w ago

anak saya diaa tgk ms rachel kadang rasa saya ni mak angkat dia yg mak betul dia ms rachel , sbbkn tgk tu mcm2 gesture dh boleh buat nntii sis try tgk dgn anak sama ❤

x tnya nurse ke pasal ni? refer buku rekod anak n tgk patutnya dia dh boleh buat ape. kan ade checklist dlm buku rekod haaa

4w ago

ada tgok buku, awak..mmg kita selalu refer checklist..sbb tu kita tanya huhu kot ada juga mommies lain yg anak dia sama mcm anak kita tapi lama2 still akan pandai ke apa hmm..