Tepuk Tangan

Hai mommies. Nak tanya. Anak saya dah 1 tahun 1 bulan tapi masih tak pandai bertepuk tangan walaupun dah puas ajar. Dia cuma senyum² tengok saya buat. Ada tak yg anak dia lambat tepuk tangan? Takpe ke? Ada apa apa kesan ke? Selewat usia berapa dia patut pandai tepuk tangan? Terima kasih.

3 Balas

Anak saya pun sekarang 1 tahun 2 bulan tapi still tak reti nak tepuk tangan walaupun dh ajar dia.. pegang tgn dia semua tapi still dia senyum je tengok kita.. tp saya perasan kalau dia happy contohnya bg fav food dia, dia akan terus pegang dua2 belah tgn dia.. tanda dia suka.. tp tak tepuk la.. 😅

3w ago

Hi anak awak pun belum pandai tepuk tangan ke? Berapa umur? Anak saya 10 hari lagi nak setahun tapi masih belum pandai😭

cuba mom pegang tgn ank n sama² tepuk nynyi 1 lagu da abis nynyi mom tepuk tgn lg tp kali ne tp pegang tgn ank.. cer tgo dia pndai buat ke tak...

5y ago

aloloo.. myb ank mom ne lmbt sikit tkpe jan risau sbb ank sy yg kedua pn lbhkrg mcm ank mom jg.. msuk umr 2thn bru pndai tu pn sikit je yg dia tauu.. pkir positif je sbb ank ne prkembangan dia tk sama..

Nnt klau pegi klinik, cuba bgtau nurse pasal ni