Kerap kencing

Nak tanya mommy2 semua, kerap kencing tu normal ke? Kadang tak rasa kencing dah melencun kain ? Macam kencing tak lawas. Banyak kali pula tu.. Rasanya minum air tak banyak mana sangat pun.. Minta pendapat mcm mana situasi ni ?

13 Balas

Normal sis. Saya masa 1st trim aduiii tak larat kencing. Masuk 2nd trim macam ok sikit. Now 39w berpuluh kali kencing dalam sehari. Kdg sampai merajuk dgn husband sebab tak larat ulang ke tandas. Alasan merajuk, tengah bawak anak dia haha

Normal, sy dr 1st trim smpai skrg dah masuk 2nd trim masih kerap kencing shari 2-3 kali tukar spender sbb asyik basah sbb brulang kali ke tandas 😂😂

Normal tu. Baby tendang kt pundi. Beautiful journey. Enjoy je. Make sure pakai pad atau panty liner klau TERkencing. Good tips tau, hihi sbb dah alami

Asyik terkucil.. pakai pad memanjang.. if not... Hehe..lebih2 lagi 3rd trimester.. bila si kecik tekan bladder.. huhu

hehe..normal je tu...duduk rumah kje nk kencing je..kdg tgh mandi pun bleh lg nk trkencing,haha

Sama la sy. Sampai xlarat nak dah pi kencing. Mcm kencing xlawas gitu. Sabo jela 😅

Normal.. Sya pun kerap kencing.. Kalau boleh rasa nak tido jer dlm toilet 🤣

Kalau kerap kencing.. anak kuar nanti.. lebat buku & rambut..kata org tua

4y ago

Seronok laa bila dengar, semoga memang lebat jugak 😍

Sy pun sama..xsmpai 5mnit keluar toilet..msty rasa nk kncg lg..

Sama lah 😂