Sabun basuh baju

Korang, kalau taknak beli sabun baby, nak beli detergent biasa je jimat boleh guna untuk baju family, brand apa ye? Nk kena pilih ingredients yang apa? Helppppp#firstmom #pleasehelp

5 Balas

saya guna detergent murah2 je sis. tapi jangan guna banyak2 sgt sabunnya. pewangi tak yah pakai. insyaallah kita doa supaya baby kita baik2 saja. tu experience anak pertama la alhamdulillah ok cuma sabun mandi baby je kena tukar time newborn. hope nanti anak kedua ni baik2 la sebab kulit sensitif seseorang kan lain2

sye pun x mampu sis,tp pikir balik,baju baby gune sikiit jek sabunn so bleh tahan lama..kalau baju family tu,sis beli sabun 5kg yg range hrge 15-20 ok dh.. tahan jek .. bbaby pulak beli yg 2L rm20 brand anakku tu pun ok dhh..cuba cr shopee sis.. kdg2 ade brand yg lagi murah tp banyak isinya... moga mudah urusan..

Nak selamat kena pakai sabun baby jgak. Kita tak tahu if baby kulit sensitif or tak sis

saya guna nappykleen for newborn, tak berani guna sabun biasa

brand top gentle care