Bayi kuat berjaga malam

Hi mommy2. Nak tanya mommy sekalian. Sy first time jd ibu, mommy ad x pngalaman baby kuat berjaga mlm? Sy bru bersalin hri yg ke 11.. siang hari baby tido je memanjang kereta api lalu tepi telinga pun dah xlayan.. ada xcra utk atur pola tido bayi bru lahir?

1 Balas

Sis kena rajin gerakkan or cakap dengan baby time siang. At least dia banyak berjaga time siang. Takpe dia nangis at least dia ada buka mata juga lepas tu. Buat sikit sikit, contohnya, harini ganggu dia 30 minit dulu, esok ganggu dia sejam bagi dia taktidur siang. Then lama lama insyaAllah masa tidur malam dia makin lama makin panjang.