Makan durian

Nak tanya mommy semua, pregnant 9minggu boleh ke makan durian seulas? Saya hantu durian tapi dah mengandung ni berjaga jaga. Jadi nak tanya dulu apa2 hal 😆

28 Balas

Sebenarnya takde apa yg tak boleh makan kata doc asalkan berkhasiat dan badan tak allergic, tapi apa2 pon jgn terlebih.

Say teringin dan hantu. Masih cuba tahan napsu. Bak kata keluarga selama ni dah bantai makan elok, kali ni sabar la sikit je

Hi sis.. boleh je mommy nak makan durian.. setakat merasa dalam 3-5 ulas okay dah.. then minum air kosong banyak..

2y ago

Okay sis hehe saya cuba! Tqqq

saya makan je. durian pun ada vit jugak kan... saya hantu durian jugak. janganla makan 3 biji. 3 ulas ok. hehehe.

ellakkan klau blh sbb masih awl awk..nnti dh 5bln ke atas mkn la seulas 2..jngn bnyk dh..tkut bdn awk xblh

Saya ada GDM dan saya pun tak tahan. Saya hadkan makan 5 ulas saja. Nasib baik BSP tak gagal.

ikot badan sis. kalau berani tanggung risiko, makan. xberani, tahan je la teringin

boleh je sis...seulas 2 boleh lagi...lepas tu banyakkan minum air 👍

ikut badan sis.. klu jenis sensitif mkn berpada2 je.. utk merasa..

sya 21 week tak berani nak mkn durian takut terjadi apa2 kat baby