Lendir/ Keputihan

Hi nak tanya mommy semua normal ke kalau 36 weeks tapi keluar lendir / keputihan camni 😅 Ni tanda² nak bersalin ke ? Maaf ye gambar agak menggelikan sebab saya baru anak first so takde pape pengalaman lagi 😅 #ingintahu #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

Lendir/ Keputihan
10 Balas

ianya normal.. keputihan untuk lindungi vagina ibu yang mengandung dari serangan bakteria lain dari menjangkiti kawasan sensitif. jangan risau ianya normal cuma perlu jaga kebersihan. gunakan panty liner dan kerap tukar untuk elakkan kegatalan ataupun jangkitan sekitar vagina.

setiap keputihan yg keluar dri kemaluan tu normal sbb ia bertindak untuk melindungi faraj dari bakteri. tapi tak normal kalau berbau n gatal2.

sya pun ada kena.. preg anak 1st 13minggu.. yg ni keputihan.. jumpa dr, dr bagi ubat insert, skrg dah okay 🙃

Sya ada tnda mcam ni, dua kli ketulan keputihan, msa 35week,dah nk msuk 36week slmat dh bersalin 😊

Itu mucus plug..kalau saya 3 hari turut2 keluar lendir mcm tu..hari ke 4 air ketuban turun..

2y ago

Sy pernah mcm ni 2x tp jernih sangat. Skarang br 25minggu. Klau penat sgt byak buat keje msti kluar cecair mcam ni.

😖🙄 teruk sgt Mcm tu..betul Ker akan jadi Mcm tu bila nk dekat2 bersalin??

2y ago

Tapi make sure jangan keputihan yg berbau, gatal2, banyak, bertukar warna 😁

mucus plug clear dan kenyal2 camtu.yg ni keputihan. better inform doctor cepat2

keputihan..bgtau doktor utk dptkn rwtn

Bukan.. Ni keputihan.. Bukan tanda bersalin

2y ago

keputihan..bagitau doktor,nnt doktor bg ubt insert..rawat sblm parah

ni keputihan