Berapa bajet untuk barang keperluan baby new born?

Hi, nak tanya mommies agak2 berapa bajet untuk beli barang keperluan baby new born ye? Tanpa stroller. Saya taknak beli stroller dulu kalau boleh

33 Balas

stroller bole beli kemudian dear, baby bawah 6 bulan masih ringan utk di dokong.. mommy boleh belajar tentang babywearing.. boleh search group babywearing Malaysia di FB ya..

Sy beli brg keperluan je hbis 1000+ jgk sbb first dpt bby girl sblm ni 3 boy..yg ni excited skit tu trover bajet😅..dlu bajet 500 kebawah je da lengkap smua brg keperluan

Mcm saya , saya hbis 3k sis . Itu pun beli sikit² tiap bulan , brg skrg tak murah mcm dulu . Contoh baju dah susah jumpa yg rm10 🥹 lagi² anak first , mmg byk guna duit

klau sy 600 brg susu baju tilam dgn brg ibu dh hbis kira bjet dh tu beli masa sale je kt shoppe dgn expo baby je .

awak cuba beli sikit2 start dr skrg. kalau awak beli sekali gus semua mmg terasa byk duit keluar

sye x sdiakn bjet.. tp sye compare hrga kt shopee n kdai2 brg byi.. mne murah sye bli..

nak bagitahu dalam harga tu susah lah sis.. lost barang wajib ada tu boleh la

Ikut bajet masing masing. Kalau saya RM1000 without stroller and car seat

sy ada car seat siapa tau ada yang minat mau beli, murah je area johor

Dlm RM200-300 if tmasuk carseat and stroller stndby dlm RM1k