Preg 21weaks

Nak tanya masa saya mula2 tahu mengandung saya takde pon morning sikness tapi cuma alahan pada makanan . Tak tahan bau pelik2 . Kalau mengandung takde morning sikness selalunya baby girl ke boy ehh? taktahu sngt bab2 ni . Sbb firts baby..masa tu checkup baby taktunjuk pulak dia punya jatina . Just nak tahu....

19 Balas

Sye klau pregnant girl, morning sickness dri start thu smpai hbih first trimester je.. lpas tuh msuk second trimester jd kuat mkn, selera mnjadi2.. tp time pregnant yg boy morning sickness dtg n prgi.. lpas tuh asek demam je.. now pregnant 18w pun still ada morning sickness.. gender xthu lg.. nnti msuk 20w husband ajk g detail scan.. maybe boy, (hoping) sbb sye dah ada 2girls n 1 boy.. kesian abg dia xde kwn.. ☺️☺️

Betul tu, mak saya anak 3 laki 3 perempuan.xpernah alahan. Tp saya alami alahan yg teruk.mak mertua saya.pregnant 3 lelaki semua alahan terok.pregnant perempuan lgsg xde alahan. Xsama sorang2 sis. Sya 3x dah pregnant ni semua alahan terok.2 dah perempuan.yg baru ni xtau lagi apa jantina.

sama mcm saya..tiada morning sickness, tak boleh bau busuk sikit..tak boleh makan makanan yg dipanaskan(semalam)..sekarang dah masuk 6 bulan..scan haritu baby boy..tapi tak sure lah kalau itu symptom baby boy..sbb sy pn baru first baby ni😅

Alahan mengandung tak ada kena mengena dengn jantina baby. Saya dari anak 1st-4th. 3 lelaki & 1 perempuan tak ada alahan langsung. Alahan saya cuma rasa malas dan nak tido je.

Anak first baby boy..alahan jgn ckp la truk..smpai lembik2 bdn...mkn tk selera lgsung..skrg pregnant no 2...tk de alahan lgsung..mkn bukan main selera lgi...nk mkn je..dh scan..baby boy jgk..

Memang ada wanita hamil tidak melalui apa-apa alahan sis. Bukan sebab jantina bayi pun. Ini antara sebabnya: https://my.theasianparent.com/mengapa-anda-tidak-mengalami-alahan-walaupun-hamil

bukan sebab jantina.org ckp klu preggy bby boy x ada alahan tp sy preggy bby boy alahan smpi 4 bulan. biasa ikut mak kite.klu mak kite x ada alahan mse pregnant,kite pn sama.

Saya preggy 19weeks harituu scan dah tau baby girl and saya alahan teruk masa first .dah second trimester baru stop.saya lebih suka mkn manis choc😉#firstbaby

Depends la sis xsemua sme .. Tp pengalaman sy 3 lelaki xdek morning sickness , skrg pregy ank ke 4 morning sickness teruk juga n first time rse ..

5y ago

Da scan blom sis?

alahan tu disbbkn ade roh bru yg nk duduk dlm rahim kite... ade org dpt alhn.. ade org xde rse alhn.. alhn x mnetapkn jntina bby 😅