zincofer

Nak tanya, makan zincofer dgn jus oren tu makna nya tak payah ambik zincofer dgn air putih lah kan. Trus minum dgn air oren.

26 Balas

senang je x nk bg muntah lps makan zincofer .. Makan zincofer sblm nk tidoo .. Betul2 nk tido br makan .. In sya Allah xde muntah ke ape .. Alhamdulillah selama saya makan ikut cara gini xpernah muntah sbb makan zincofer .. Lpsmakan terus lelap .. Minum dgn air kosong je ..

Ikot tekak. Kalau sy x amik zincofer dh. Awal2 dlu je mkn. Pastu Xleh telan langsung even dgn jus. Muntah balik. Skrg makan vitamin 4 serangkai (iron tablet, b complex, vitamin c, acid folic). Bru okey.

Tak payah dah.kalau manis sangat,then boleh dilute dengan air. Zincofer cepat resap masuk dalam darah dari perut dalam keadaan berasid(jus Oren)

Boleh je makan zincofer dengan air apa apa yang kita nak minum. Sebab kalau minum dengan air kosong takut rasa nak muntah. Janji kena makan zincofer .

Ye btl... Zincofer tu rasa dia agk teruk.. Hahaha... Sbb tu nurse galakkan mkn dgn air oren... Nk hilgkan rasa dia yg teruk tu.. Elak muntah

Betul sis. Zincofer kena minum ngn air oren atau jus2 buah yg banyak vit C. Tujuan dia sbb vit C boleh bantu penyerapan zincofer tu.

4y ago

Ya boleh, sebab ais x bagi kesan pada penyerapan ubat tu. Lagipun bila minum yg berais, suhu dia akan sama dgn badan kita bila kita dah minum. Waktu perut hadam ubat kita makan tu, jus berais tu dah xsejuk dah. So x effect pun sis 😁

Zincofer boleh minum dgn air masak atau pun air jus sahaja.. Air bersusu xdigalakan.. Tdi baru nurse pesan dekat sy.. 😊

Zincofer saya tak boleh nak telan , bau dia ya Allah buat saya muntah .. skrg ni saya cuba iberet ..

Klau xde air jus..blh ganti ngn air putih.. Klau minum ngn sunquick oren..dktor kate kurang penyerapan

Tapi sye ada tanya doktor dulu zincofer boleh minum dgn air putih tp ubat tu kne letak kt peti sejuk