Menyusu badan

Hi nak tanya. Macam mana nak tahu susu kita still ada bnyak or tak. Anak 1y4m masih menyusu badan. Kita cuba picit2 keluar aje susu. Tapi tu la nak tahu susu still bnyk or tak. Sbb anak suka ngempeng. Tak pasti dia nyusu or nyonyot je😪

3 Balas

Hai. Kalau anak tak menangis bila dah dok menyusu je. Then anak pun aktif. Berat badan, tinggi dan perkembangan lain pun okay. Okay je tu. Kalau rasa curious sangat try pump. Tapi tak semesti bila pam susu kuantiti susu menunjukkan cukup dengan anak. Ia berkait juga dengan demand anak.

SY ank dh msuk 2y5m masih mnyusu lg sis wlaypun tgh prgnt 13w skrg...ank blm nk putus susu sbb fbf xcmpur...sy dh cuba bg susu kt botol tp xnk sbb ank sy alahan susu tepung... klu nk sis amlkn mkn syur2,minum air suam2 @ panas sllu pasti air susu byk.

ok je tu