lendir dan kontraksi

sy dua kali dh pi hosp buka 2cm suruh balik. tapi sakit contraction memang dah boleh kata kerap. cuma tkde pecah ketuban atau darah. tak tahan sakitnya kadang tapi bila fikir doc bising dua kali datang jalan baru 2cm jadi malas nak pergi lagi 🥲 dia cakap selagi takde bleeding atau ketuban pecah dan gerak baby okay boleh tahan je dulu. due dah lepas 6/6 tapi dia bagi tarikh sampai 12/6 takde tanda juga baru serah diri. apa patut sy buat ek? sakit ni kadang nak jalan pun seksa nak kencing pun seksa. boleh minta pendapat siapa yg berpengalaman? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

lendir dan kontraksi
2 Balas

tu lah contraction. mmg setiap org nak beranak semua rasa benda tu kecuali elective czer. tu pon ade yg keluar tanda lagi cpt dari date czer. so u kne pantau waktu contraction. tiap kali contraction dtg, tgok jam berapa lama and berapa minit sekali. kalau dh 10minit sekali, dlm masa 3jam, dh boleh pegi hospital balik. sbb makin kerap contraction, bukaan akan ada walaupun x keluar lendir darah atau pecah ketuban. sbb ade org ketuban xboleh pecah sendiri. mcm sye 6cm pon ketuban x pecah, kena doctor pecahkan.

11mo ago

tulah laki saya mmg suruh pergi hospital dah cuma sy takut dorang suruh dtg time 12/6 tu juga. sakit ni memang makin kerap sbb nak berjalan pun susah dah. sy tgh pantau contraction dgn gerak baby je ni. harini tk tahan sy pegi juga kot

cuba buat senaman sis bia jalan cepat terbuka. aritu mase sy kt spital , ade jgak yg mcm sis. die sakit sgt2 da tp bukaan 4cm. trpksa lh die berjalan ulang alik dlm wad nk suruh bukaan terbuka wlaupun sakit 😅

11mo ago

haah betul betul sakit nak berjalan pun seksa. sy kat rumah ni ada juga berjalan jalan sebab nak bukaan cepat. tapi kadang rasa tak sanggup nak berjalan dah time sakit semua datang 😅