Boleh makan ubat Panadol tak?

Nak Tanya lah, harini saya sakit kepala Dan selsema. Boleh makan ubat Panadol tak? Tgh ngandung 10minggu ni. Hmm #SeriusTanya

Boleh makan ubat Panadol tak?GIF
11 Balas

boleh telan paracetamol 500mg sebiji setiap 4 jam. actifast ke soluble ke tak boleh. masa sy demam selsema memang doctor prescribed paracetamol putih tu je dengan lozeng MAC untuk kemam legakan tekak tu pun sebiji je sehari

sy pergi klinik kerajaan. dia bg ubat demam paracetamol yg 500mg tu. dia kata boleh. tapi baik awak pergi jumpa doctor sebab lain2 badan kan.

1mo ago

bukan sebab bdn lain² sis. Ibu pregnant memang boleh makan ubat paracetamol sahaja utk tahan sakit &, demam. Semua doktor akan beri ubat yg sama.

makan ubat paracetamol yg beli kt klinik @ farmasi je boleh. Jangan makan panadol yg beli kt kedai.

waktu sy mengandung dulu doctor bagi tp ambik sebiji je, kena tanya doctor waktu dia checkup kita tu. Boleh setahu sy.

Dlm byk2 ubat panadol blh..... Selsema tu kalau blh tK ambik Dewasa dose 2 biji

boleh awak. hari tuh sy demam dan selsema. dr bagi pnadol dan ubat selsema.

sya mkn sebijik jerr... tak sempat dah jumpa doc sakit sgt kepala ..

jumpa doktor awak.. semoga cepat sembuh..

Boleh. Ambil panadol dgn dos yg dibenarkan

boleh. pergi klinik dulu ye.