Assalamualaikum.

Nak tanya la , berapa weeks ya baru kita rasa baby bergerak dalam perut. Sebab taktahu rasa bby bergerak macam mana. First preggy 18 weeks.

17 Balas

Sy rasa during 17 weeks. Tp mcm haluss je rasa berombak dlm perut. Sometimes bile salah duduk myb tekanan dkt muka die kot so terasa die tendang.. tp normally 20w n above sis..

Saya dulu rasa masa 16 weeks. Tak kuat pun, just a tiny flutter, a little poke from inside my tummy. Tapi mmg indah waktu tu, sampai sekarang boleh ingat 😍

Sy 22w bru rasa gerakan...tu pon halus je...anak 1st xtahu sgt mcm mna gerkn...sekrg dh nk dekt 9bln dah..activ sgt siang mlm smpai nk tekencing kdg2

Sye hritu 4 bulan dh gerak tpi rasa geli2 je sbb bby tendang pelhan. Sellu sye tarik nafas sbb nk tgok dia bergerak hihi

Saya start 15w5day dah terasa tapi Jarang2 lah rasa pun mcm jentik jak....paling kuat rasa gerakan baby 20w makin kuat...

Biasa dah boleh rasa manja2 tapi tak terlalu aggressive, bila start 20 week dah boleh rasa baby betul2 gerak.

Saya dah rase sikit2 bile letak bantal atas perut 19 week..tapi klu xletak xla rase sangat..hehe

sy 18 weeks dh rasa.. skrg asyik gerak je.. rasa kki halus dia tu 😃

Sy 19 weeks dah rasa. Skrg dah 20 weeks lg kuat rasa.

3/4 bulan gerak sudah tu sis cuma sis xdpt rasa lagi...