cek bp dan urin

Nak tanya klu berat naik waktu preggy mendadak 3kg sbulan kena cek bp seminggu 2x, kena jaga makan ke atau bykkan rehat sebelum checkup.?

1 Balas

Bnyk tu sis.. Silap2 nurse srh cek kencing manis 😂 kena jaga mkn jugak sis.. Terutama sugar intake, elakn mknan manis.. Mcm sy akan ambik manis buah dlm sehari tu, mnm manis seminggu sekali.. Kerapkan mnm air kosg

5y ago

sy pon bru kne, skrng sy kne cek dlm 2mnggu 4kali p klinik sbb naik berat mendadak, hahahaa... tp alhamdulillah result cantik je, tp pnt la ulng alik p klinik sbb nk cek bp, urine n denyut jntung bby😅