Air susu perlu diperah atau biarkan sehingga bersalin jika air susu keluar semasa mengandung

Nak tanya kepasa mummy semua.. Saya keluar susu seawal 5 bulan kehamilan.. Sekrang sudah masuk 8 bulan.. Bila dipicit payudara susu keluar dengan laju.. Perlu ke saya picit untuk keluarkan susu tersebut atau biarkan sahaja.. Sehingga bersalin.. Ada kesan buruk x.. Kalau saya biakan

2 Balas

biarkan. jgn picit. Sebab susu kolustrum yg mula2 keluar sgt2 berkhasiat utk ank