Sangkut kencing manis

13mggu 2hari sangkut air gula..dalam keturunan mmg tak ad..boleh pula kene...sapa ad pengalaman??mcm mane nak kurangkan gula😭😭

8 Balas

try minum air lemon ..sy tuari sangkut juga bacaan gdm 9.. tp sy try air lemon ok sdh.. nanti hari selasa ni cek lg gdm 4 kali sehari , repeat yg ke 5x lah ..so far bacaan paling tinggi pun 5.7 ja 😂 tp tu lah jgn makan nasi sehari sblm cek..makan bubur jk dgn lauk yg ringan² .. kurangkan makan yg tinggi karbohidrat ..air bali pun sama juga memang kc turun gula dalam darah ..kedua ni sy dah pernah try..memang bkesan lah ..tp air bali leceh lah bnyk Kja 😂air lemon senang sikit nak sediakan 😁

3y ago

kita try air lemon ni memang menjadi... bacaan paling tinggi 5.4

Samalah . Saya 22 weeks . Sangkut gdm plak . Sebelum nak minum air gula tu lupa pi melantak benda benda manis . Sekali amik result terus naik 10 😣 ni tgh control makan . 😭

3y ago

saya plak tak tahu la mcm mane boleh sangkut..nk kate melantak mcm2 tu tak ad sebb time tu masih susah nk makn..cuma boleh telan buah buahan je..mby terlebih mkn buah😂 9.6 pergi dia

jaga makan je. tp sy xbrp bole sbb alahan smpai 16w. nasi xmkn sngt. apa pon mknan biar kuantiti sikit. bacaan gula kena pantau smpai bersalin. sy buat sebulan sekali je

sy alahan truk muntah sangkut kencing manis lps minum air gula..cek biase ok jew normal gula..26 nie repeat balik cek gula harap xkena truk xsanggup telan ubt😆😆😆

3y ago

da penah minum air gula la heh sebelum ni??kali pertama tak ad heh??tu y kene repeat minum lagi tu

sama...gdm dengan ubat, suku2 separuh...tukar kepada beras perang, biskut fiber, susu low fat & roti wheat...semua yg berserat

Jaga pola pemakanan sis.. Makan suku2 separuh kawal makan/minum yg manis²... Bykkan minum air kosong dgn air lemon kosong suam/sejuk

Ikut pemakanan y dietition ajr..sy hr bsp sy mnum air Ecpi..result bwh 5.

3y ago

Y cek drh ujg jari tu..klu gdm kena cek 4 kli shari

sy pun sama sis.....😅😅😅😅