Siapa ada pengalaman macam saya?

Nak tanya, kenapa yaa bila dekat hospital saya negative pregnant, scan x nampak apa pun, tapi bila buat dekat rumah positif naik double line terang n dh lama saya x period🥲laat period 7/8 so skng kalau ikut tarikh saya dh 10 weeks..tapi x pernah bleeding😔

3 Balas

Keadaan sis mcm saya awal tahun. Last period bulan 3, upt dkt rumah ve, klinik -ve. Bulan 8 turun darah berketul2 kluar mcm isi. Prgi emergency n warded. Ketulan tuh serahkn pada hspital. Scan semua doc ckap rahim dh cantik dh kluar smua. Report warded tuh tulis pregnancy failure. Bulan 9 tunggu period tak smpi juga, cek upt double line lagi. Ingatkn kena tipu dgn upt lagi. Beli clearblue digital dgn biasa. Digital kluar 3 . Alhamdulillah skrg preg 9 minggu. Dah scan nmpak heartbeat n dh buka buku pink. Pendapat sy, Sis prgi swasta, mntak scan tvs. Ataupun buat beta hcg. Ujian darah tuh paling tepat utk tau kita preg atau tak. Jngan stress okeyy. Sy doakan semoga urusan sis dipermudahkan n ada rezeki zuriat utk sis ❤️

2y ago

ouhhh ye kee....harap2 masih ada harapan..sbb skng pun baru 10minggu, kakak bgthu mmg susah nak nampak dgn badan saya chubby sikit, takut kene tutup dngn lemak katanya,...inshaallah dh cukup 12 minggu saya pergi swasta..doa2kan saya yaa❤️

Cuba scan tmpat lain buad scan dari bawah mgkin nmpak .

2y ago

Klau ikutkan 10mggu dah nmpak tu . InsyaAllah ad rezeki sis tu ☺️

Dkt hsptl buat test mcm mana?

2y ago

Cuba pkai upt clear blue. Buat awal pagi, 1st urine.