Baby

Nak tanya.. kebiasaannya kter rasa bby gerk dlm perut bpe week ye..

23 Balas

Sy skg 13week lbih nk msuk 14week sy xrsa gerak tpi sy mcm rsa kedudukan dia skg kt mna dia ada.. Kdg ats.. Kdg bwah.. Mula Tu sy fikir Knpa perut sy rsa mcm tu.. Sy fikir perut sy ada mslh ker.. Pstu sy tnya mak mentua sy, Dia ckp tu kedudukan baby.. Sy akn rsa mcm tu mgkn sbb dia kecik lg so sy xrsa getaran dia Cuma rsa kedudukan dia jek.. 1st baby so sy xthu Alhamdullillah skg blh Rsa dia punya kedudukan seronok Rsa.. Paling risau klu dia dduk Kt bawah,sbb kita dduk tkut dia xselesa

Sy Alhamdulillah 12weeks++ dah rasa denyut denyut. Sekarang dah 22weeks dah makin rasa kuat baby gerak+tendang tendang. Orang kata lain orang lain sis

Anak second ni, 17w dah rasa. Masa anak sulung dulu lambat juga dlm 28w gitu baru rasa dia gerak. Orang ckp yg second awal sikit

Depend sis, setiap org berbeza2. Macam saya, 20 weeks lebih baru boleh rasa. Kk pun akan suruh kira gerak baby starting 28 weeks

saya 16 week dh rse die tendang2 kuat plak tu aktif..skrg 18 week haa lagy kuat die tndng..aktif btol die🤭😂

19 mggu dh dpt rsa mcm kena jentik...27minggu sronok sis dpt tgok kt perut dia gerak...klau mnum manis lg aktif

saya ank 2nd 14 weeks dh rasa. selalu subuh2, tgh mlm, masa sunyi sepi mcm tu. tp bukan hari2 la.

Biasanya klu first preggy lewat sikit dlm 20w ke atas. Klu dh 2nd seawal 14w dh rasa gerakan baby

Sbb saya berisi, 19 weeks baru rasa denyut2 kat tummy. Now 22+ weeks baby kuat kick🤭

Sya 15 mnggu,ada rasa gerak2 dlm perut..rasa beralun jer..tapi tak psti angin ke bby.

4y ago

Ikut naluri,tu gerak bby..sbab tak da kntut juga..