Susu badan

Nak tanya, kalau susu badan dibekukan boleh tahan berapa lama? Boleh share tak jenama botol susu yg seakan puting ibu?

7 Balas

chiller - 3~5 hari frozen ebm peti ais 1pintu - 2w peti ais 2pintu - up to 3m deep freezer - up to 6m

1y ago

betul tu. tapi semua ni utk baby yg lahir cukup term. utk baby lahir prem lain pula. boleh refer yg mommy ada share table psl cara penyimpanan susu ebm freshly pump suhu beraircond - 8jam

kalu beku dlm freezer kalu x silap boleh smpai 6bln..sy guna pigeon peristaltic plus wideneck

kalau frozen,selama 6bulan...kalau chiller,dlm tempoh 24jam aje...

1y ago

hi awak. sy betul kan sikit info awak yea☺️. kena tengok susu frozen ebm tu simpan dkt mana. * hanya dlm deep freezer je tahan smpi 6bulan. * dlm chiller susu boleh bertahan 3-5hari. * susu yg frozen yg dicairkan di chiller bertahan 24j.

Boleh try bottle pigeon nursing bottle, recommended

Hi just sharing from a class I went

Puting jenama Nuk latex teat..

Ikut jadual ni