Buka buku di klinik swasta

Hi , nak tanya kalau nk check up di private clinic mmg akan dapat buku pink tu And rekod kita semua dlm tu sama mcm gov clinic tak ? Sebab ada terbaca , tiap bulan check up private,tp takde buku or rekod apa-apa. So bila ada masalah and di refer ke gov hosp akan jd big problem . Risau pulak. Pls help sbb dalam dilema.

4 Balas

Checkup private sepatutnya ada buku jugak, tapi buku tak sama mcm gov punya . Tapi kalau awak plan nak bersalin gov hospital , kena buka juga buku pink kerajaan walaupun monthly nak buat checkup dekat private . Hope this helps ❤️

kena tanya klinik tu sis. sy check private & klinik private tu memang ada buka buku pink. setahu sy gov terima je mana² buku pink janji ada rekod. so kena make sure klinik sis tu ada.

2y ago

Tq awak ! Okay kena tanya dulu lah senang , risau jenis tak bg record apa2 ni. Nanti yg susah nya kita

Banyak juga klinik swasta yang ada provide buku. Sebelum pilih klinik mana nak check up, tanya sama ada provide buku ke tak :)

2y ago

Baikk ,Tq so much ya ! 🌹

sis follow fb info kesihatan ibu, anak dan wanita. boleh dapatkan byk info yg tepat.

2y ago

Aaa baikk ! Tq awk☺️