Ikhtiar Hamil dgn berurut

nak tanya, kalau ikhtiar hamil dgn BERURUT mmg ada kesan ke? Sbb penah tnya doctor, doctor cakap no such thing as berurut utk hamil 😅 pelik pulak bila doc cakap gitu.

11 Balas

boleh je ikhtiar mcm tu. tapi boleh juga jumpa mana2 ustaz atau yg pandai tengok2. mintak air tawar ke. sebab sedare saya dah lama kahwin tak preggy. rasanya lebih 6 tahun. tapi kebetulan ada jumpa ustaz, ustaz tu kata ada jin duduk kat rahim dia. masa berubat tu.. jin cakap (dia dah xsedar, kena rasuk).. haha memang aku makan anok dia. sedap. banyak dah aku makan. ringkasnya lepas berubat tak sampai setahun, terus pregnant dia dan selamat lahirkan baby girl.

boleh je...tp urut segkak angin dan urut dgn org2 lame2 ...jgn urut dgn org sembarangan...bhye...lpas tu rebus buah zuriat...sy buat mcm tu la...folic acid jgn tiggal ye...telur rebus 2 biji setiap hari...utk matangkan ovum... Alhamdulillah..sy skrg 4 week

sy ikhtiar hmil mkn folic acid yg biasa 😄gtw kat farmsi rancang khamilan . sepapan lebih folic acid, alhamdulillah double line .usaha dri awal tahun akhirnya bln 9 bru dpt double line 🤭

saya ikhtiar hamil ank ke 3. Dh lama mencuba tapi takde juga. lepaa berurut baru sangkut.. tukang urut kata dlu masa sengkak orgnya buat tinggi sangat

2y ago

ye betul...sbb tu jgn urut dgn org sembarangan

Tak pelik pun. Betul la kata dktr tu. Nk usaha hamil kena amal pemakanan sihat, exercise, buat checkup dgn pakar klu masih x mengandung dlm 1 tahun.

2y ago

Ya.

Tak salah mencuba… berurut tu pun elok untuk badan jgk. Ikhtiar yg mana boleh selagi di landasanNya.

sy guna ikhtiar dgn berurut, alhamdulillah skrg pregnant.. sblm ni pernah keguguran jugk..

2y ago

sama dengan saya

Awak try minum jus ni sy minum jus ni dah pregnant 1 bulan skang

X pelik pun apa doc tu ckp.

sy ttc nak masuk 6 tahun