Keluar tanda bersalin bole mandi / bercukur dulu baru ke hospital?

Nak tanya, kalau dah keluar tanda nk bersalin mcm kluar lendir beserta darah, kena cpt2 g hospital or bole bersihkan n mandi dulu? Bercukur dulu bole?

6 Balas

pernah waktu bersalin dulu.. lepas selesai dengar doktor dalam wad tu borak mengumpat...pesakit tadi katanya dah tahu nak dekat bersalin cukur lah... yang ni budak lagi dah tahu jaga kebersihan.. ni dah tua² anak dah masuk 4 5 pon...kita plak yang nak tolong cukurkan... saya pulak yang naik segan.. better bersihkan mana yang patut...

Baru turun lendir ke? Klu sy, sy cukur dlu. Mandi tkut xsempat. Basuh mana yg perlu saja. Klu pergi hsptl terus pn boleh, tp nurse yg akn tlg cukur. Segan sikit la.

boleh je mandi dlu , lg selesa dan tenang sikit lps mandi. bercukur xpyh tggu keuar tanda , every 3days lebih baik cukur je spya bersih dan kemas..

saya dri anak first sampai la yg ke 5,tak perna pun cukur. d hospital pun nurse tak cukur, mgkn d sbb kan bulu tak bnyk kot 🤭

lagi bagus siap siap cukur dan mandi. senang nti dkt sana bersih 💁🏻‍♀️

Pendapat saya lebih baik cukur dulu 🤗