Barang baby

Nak tanya kalau dah 24weeks sesuai tak beli barang keperluan baby ? sebab newmom 🤭

10 Balas

Saya dah settled 80% barang2 baby. Alhamdullilah kena always Keep positive. Persediaan awal tu penting.. beli je sikit2 ikut bulan. Nanti mudah 2 bulan sebelum bersalin just ready mental and fizikal je and banyakkan berdoa semoga dipermudahkan urusan bersalin. lagi pun nak beli hujung2 sekali gus meemang makan kos. 😊

Sy 20 weeks dah complete semua barang2 😂 Bukan new mom Tp mls nk jalan2 cr brg bila perut dh besar nanti.. Xlarat.. Skg ni tunggu beranak jew 😅 Sy 22 weeks dh 🤭 Lg 1 sy ada sejarah bby bersalin awal dlm 36 weeks Tkt gak ni kuar awal 😅

saya pun tak beli sangat apa apa.. First mom jugak, rasa mcm nak beli hujung2 sbb risau awal sgt baby tak survive ke apa. Hari2 doa baby ok, cuma mmg x rasa nak beli Pape. Macam nak tunggu 8 bulan mcmtu. Sekarang baru 24 weeks.

Sy baru 50% ready barang baby. First mom juga. Brg mummy bru 4/10 😂 pun baru 23 weeks. Ready awal2 tak kelam kabut nanti. Beli sikit2 sbb nanti perut da besar tak larat nak jalan. Ni pun dah start mengah. Jalan sikit mengah.

Saya dah 80% ready.. tinggal pantang kit dgn barang2 pakai buang baby je (lotion, sabun, pampers etc) sbb ada tarikh luput kan. 24 weeks juga.. excited+ neves nk jumpa baby 😊

dah boleh beli barang baby sebab nanti bila perut besar dah rasa berat and malas nak berjalan. lgpun patut prepare awal sbb takut bersalin awal sbg langkah berjaga2 nnt tak kalut.

sy skrg dah 23 weeks, 90% complete, tinggal basuh dan packing bag hospital je.. mungkin nt ada nak tambah brg lagi, slagi belum bersalin mcm ni laa, ada je benda nak beli.. 😅

Boleh je nnt takde la kalut2 last minit. Saya 23w pun dah 80% dah siap beli. Dah tau gender kan so ok la tu.

beli je awal. standby siap siap. takut terberanak awal. nak beli lump sum jadi mahal yee.

Saya 22w dah start beli baju baby🤭😊 pelan²,nanti next month beli barang lain pula