ceaser

Hi nak Tanya kalau ceaser doc jolok jari jugak ke cek bukaan . Ke tak jolok

10 Balas

mcm kes sya dlu,mase ceaser tgk juga ats sbb ape ceaser..time sya tu sbb baby songsang..bile rse sakit dokte akn cek juga kt bwah..ade bukaan ke x..klau ade bukaan kne ceaser tros sbb riso klau baby kuar bontot dlu..so nk kne jolok juga la utk tgk bukaan..

Xsure utk yg elective czer, tp pengalaman sy emergency czer, doctor akan check bukaan jalan semasa proses cubaan utk bersalin normal, lps saya decide utk czer, mmg doctor x de usik apa2 dkat area situ, just preparation utk ke OT.

kalau confirm ceaser dari awal, dia x jolok kot.. agaknya la..sbb dh tau ceaser, btpa jolok. 😅

Sy elective czer.. delivered week34 due to high BP. Doc tak cek bukaan. Mmg trus masuk OT

Wallah hi a'lam. Mungkin ada mommies lain yang boleh berkongsi pendapat di sini😊

Based on situation, if emergency ceaser still check bukaan sebelum decide ceaser

Jolok tube ke saluran kencing ajelah.. kantung air kencing😄

Saya bersalin normal semua.. Mummy2 yg ceaser boleh tlg?

Elective czer doktor tak check bukaan...

Xjolok