Kos bersalin.

Hi, nak tanya kalau bersalin normal anak tak sah taraf di hospital swasta berapa ya? Including cas semua.

11 Balas

Hi sis... i delivery di swasta juga ,1st dr. janji normal ,suruh bayar 5 k tapi after try push 9 cm x buka langsung n buat czer last minute kena bayar Rm 15600 ..tlg standby duit bnky jng jadi mcm i pula pinjam duit dkt member😊

boleh survey2 harga dkt hospital swasta dlu. lain2 harga yg dorang tawarkan. kena standby lebih duit tu. sbb incase emergency czer ke. kena tahan wad lebih 1 hari ke. itu je yg bt bil hospital tinggi skit dr biasa

Dah bersalin ke sis? Setahu saya range yg sy tgok setakat ni dari 3k-6k normal, 5k-10k czer .. tapi depend jugak mmg kena sediakan lebih supaya apa2 jd mudah nanti

Depend hospital sis. Lain hospital lain la charge nye lagi2 czer. Boleh la start survey hospital yg sis nk pergi tu.

Ikutlah nak hosp swasta mana, boleh je google tgk harga hosp tu. Cth andorra boleh cecah 10k😎

Lain hospital lain harga sis.. tp bole je standby dlm 5-10k.. 👌

kalau kerajaan lagi murah sis. Tapi perlu family je jadi penjamin nk keluar.

Klu kat PPUM msa tahun 2017 untk booking bsalin Rm500

knpa tak masuk kerajaan jerr

4-7k ikut hospital sis.