Private Hospital

Assalamualaikum, hospital swasta terima tak kalau nak bersalin anak tidak sah taraf? apa prosedur dia? sebab saya masih student & belajar.. kalau bersalin di hospital kerajaan ada kemungkinan tak yang saya akan dibuang belajar? 🥺

2 Balas

waalaikummussalam . dua’ hosp akan terima . tapi rasanya kerajaan ni ada ketat sikit . kalau xda pewaris , xsilap dorg akan ambik anak u . kalau family belum tau , better bagitau awal’ . takyah risau / takut . kita berani buat , berani tanggung . awal’ mungkin parents tak terima . tapi lama’ nanti dorg pun akan brdamai dgn takdir . apapun smoga dprmudahkan urusan awak nanti 🤲🏽

2mo ago

kalau macamtu better awak f2f berdua sahaja dlu dgn mak awak . slow talk dgn dia . explain dgn dia from a - z . sblmtu brdoa banyak’ mintak Allah lembutkan hati mak awak . jgn risau . better bgtau skrg dripda mak awak tau dri mlut org lain kan . inshaAllah . caiyok 💪🏽

Waalaikumsalam. Both hospitals terima awak. Berapa weeks dah ni? Yang penting ada buku pink. Tak kena buang la. Melahirkan anak tak sah taraf is not a crime.

2mo ago

Buku pink ada tapi baru buka waktu 34 weeks dekat klinik swasta. Family belah saya belum tahu, tapi belah lelaki dah tahu. Saya tengah fikir cara nak bagitau parents? Ada suggestion?