Please help

Nak tanya kalau badan masuk angin bole mengurut ke blkg bdn dan kaki?? Sebab badan masuk angin rasa mcm makan tak berhenti tapi tak tahu knp bole masuk angin juga.. haih #pleasehelp

9 Balas

Normal awak masa preggy nie semua benda rasa mcm x betul. Even da makan, badan still berangin juga. X makan pun badan berangin. Boleh je nk mengurut balakang badan dan kaki. Tp awak jgn pula meniarap masa urut belakang tu n kena urut perlahan2. Better dlm keadaan duduk.

tengok juga jenis makanan yg ambil tu jenis brangin tak utk moms. sebab mase jumpe dietitation utk ibu hamil ade jenis makanan/minuman yg kena elak sbb ibu akan berangin + jaga jumlah kuantiti makanan tiap hari + jaga masa makan. moga bertambah baik sihat kuat sis

Cara Makan tak berhenti tu yg slh satu sbb badan berangin. Mkn kerap kuantiti sikit. Kunyah lumat2 bru telan. kerapkan senaman ringan elakkan mkn pedas dan berasid. kurangkan makanan manis. blh je berurut tp dgn tukang urut yg mahir urut ibu hamil ya

Sy minta suami urut. Tapi dlm keadaan duduk & hanya urut dari bahu ke rusuk shj (blkg badan) . Area peranakan sy xbg urut, risau apa2 jadi. Utk kaki sy cuma letak minyak angin & urut biasa2 shj.

saya baru bklinik kelmarin. doktor ckp x boleh berurut terutamnya bahagian kaki. boleh menyebabkan keguguran. berurut d kerusi gental tu pn x boleh.

Kaki tu make sure orang yg betul2 pandai urut ibu mengandung je boleh tau. Sbb tapak kaki ada urat berkaitan dgn rahim.

Tengah fikir benda yg sama..semoga dipermudahkan segala urusan kita

dah berapa bulan?kalau 7bulan keatas boleh mengurut.

2y ago

mak kau Ajar ke 7bulan keatas boleh urut ..

bole