Baby 1 Bulan 3oz

Hi nak tanya kalau baby 1 bulan ok ke minum 3 Oz susu yang dah pump. Sebelum ni bagi 2Oz tapi tak cukup.

5 Balas

Sy 2 hari sebelum cukup sebulan sy da bg 3oz sikit demi sikit Baby sy memg byk menyusu pun 2oz tu botol Nt dia sambung df pulak. So far ok takde muntah2. Mula2 je la overfeed. So sy anggap dia ok dgn 3 oz tu.

Baby saya 2 bulan terkadang 3 onz tu cukup terkadang tak cukup pulak, Tpi jdi risau susu badan tak cukup la sebab pam juga

Anak sy nk masuk sbulan juga. 2onz pun laju je habis, nampak dh naik demand dia

Takde masalah. Ikut demand baby. Boleh cuba 2.5 oz dulu

Ikot demand.. tp dah sebulan mmg 3onz bru dia puas