Tak cukup susu

Assalamualaikum, hai.. Saya ada baby umur 1 bulan 2 minggu (43 hari), saya nak tanya normal ke baby sy minum susu 3 oz baru kenyang. Kalau bagi 2 oz mesti merengek tak cukup susu. Bagi 3 oz baru boleh tidur lena. Sebab sy pernah tanya doctor dia cakap bagi 2 oz je. Ada tak kat sini ibu ibu yang tau ok tak bagi susu sebanyak tu untuk umur tu.

4 Balas

anak sye masa 1m dlu 5oz sekali minum. xde mslh pon. ikut demand baby. xkn lahh nk bgi 2oz je sedangkan bby still nak susu lagi. mmg meragam la budak kecik tuu. x ckup susu.

normal je sis. ikut demand baby jugak, kalau dia mmg lapar bagi je susu. kalau overfed, dia akan muntah balik. tu je.

1y ago

Setakat ni takde muntah lagi cuma takut kembung perut je 😅

baby sy sama lebih kurang sama usia dgn awk.. baby sy minum 4oz. normal tu.. ada baby kuat susu..

normal ☺️ baby saya 40 hari 3oz dh minum susu bru lena tidur