4week boleh scan tak?

Nak tanya kalau 4w dah boleh scan ke? Sebb sebelum ni pernah miscarriage, Dah boleh makan ubat untuk kuatkan dinding rahim ?

4 Balas

At 4w of gestation, you can opt for TVS (per vaginally) to see the location of the sac. It's too early for abdominal scan. The fetus itself is visible only after 6w. Ubat kuatkan rahim hanya disarankan kalau ada pendarahan Dan sudah nampak janin 😌🙏

1mo ago

yeke, nak kene tnggu 6w dulu.. saya slalu overthinking jer skrg, tkut pun ada

bab makan ubat kuatkan rahim tuh tak pasti bole lagi ke tak, tapi yg scan tuh better 6w++ la sbb takut scan tapi tak nampak kantung lagi, sbb baru lagi.

1mo ago

ok baiklah , semoga kandungan ni baik² jer.. overthinking jer skrg ni

normal ke mcm ade bercak darahh kaler coklat eh

awak makan ubat kuat rahim brand apa