Hye mommy - mommy morning 🥰

Nak tanya jahitan selepas bersalin nak biar macam tu kah ? Sebab masa di jahitan nurse ada cakap mama jahitan ni akan bertukar jadi isi ya nanti !!!!!!! atau pun ada yang cakap jahitan selepas bersalin kenak buka atau pun tarik ! !!!!!! Keliru sangat nak mintak explain sikit kat mommy-mommy yang da pengalaman . Maklum lah saya baby first banyak benda tak tau lagi Harap ada mommy-mommy yang tolong jelaskan tentang ni ☺️ TQ 💕💕

7 Balas

Nanti benang tu turun sendiri . Tak sakitpun jahit . But always tukar pad ye . Jangan bg bahagian bawah tu basah takut kuman . Sentiasa letak ubat kuning yang hospital bg . Everytime buang air tukar pad taw . Dia rasa ngilu je time dah nak elok tu

sekarang ni hospital guna benang yg akn tertanggal sendiri bila kulit dah bercantum. hanya perlu pastikan kt bawah tu sentiasa kering, jgn lasak² takut jahitan terbuka dan kerap tukar pad sahaja..

Sntiasa pkai ubat kuning lpas cuci, n biarkn jer jahitan tu... X pyh tarik or bkak😵.. Sbb bnang tu akan tggal sndri klu dah baik #TAPSupermoms

klu mcm sa pnya, dktor ckp jahitan tu akn jd isi..and mmg btol jahitan sa tu dh btukar jd isi..xprlu tarik or buka..mommy jgn rsau sgt k

Morning! Depends on benang tu. Ada yang jenis terus lekat pada isi. Since benang nya tak tercabut bila isi dah bercantum

biarkn aje. Nnt bila kulit bercantum n benang akn tanggal sdri.

sakit tak sis? 😐