Tips & Petua

Hye Mommy.. Nak tanya mommy dlm nih ade x yg bersalin normal tanpa koyakan atau jahitan?? Ade tips atau petua ape2 x ?? Atau ape yg mommy makan yee untuk mudahkan bersalin ??

2 Balas

puan blh belajar teknik meneran .. cara curi nafas .. jgn keluarkan suara time meneran .. jgn angkat punggung time meneran .. pegang paha sekuat blh supaya punggung x terangkat .. time contraction dah mula , bawak berjln .. sya mcmtu jer .. berjlan2 seblm nak bersalin .. dah msok wad bersalin , x smpai stgh jam dah branak dah .. suami pon x sempat msok time sya bersalin tu 😂

Kena tahu teknik mase meneran.. Suami atau mak kena masuk.. Macam sy semua suami masuk.. Smpai bln akn ajr dye cara untuk tahan belakang kita biar kite dlm keadaan mcm duduk mse meneran.. Bby pom snng kluar xpkai byk tenaga.. Kalau kite meneran sambil tdor auto pnggung akn terangkat.. Klau ikot teknik mcm sy ckap tu insyaallah mmg pnggung xkan terangkat😊

4y ago

Sama2.. Smoga dpermudahkan smuanye.. Aamiin😊