Musim demam,batuk,selsema

Nak tanya Ibu2 sini.. kalau baby bawah 3 bulan kene demam selsema batuk mcm mana ibu2 lakukan? kalau g klinik setahu sy tiada ubat utk beby bawah 3 bulan? betul kan? kene trus g hospital ke? harap ibu2 kongsikan jawapan?

1 Balas

Betul. Mmg takda ubat utk baby bwah 3months utk flu batuk demam ni. Klu bg pun badan baby takkan bg tindak balas.

5y ago

itulah.. mak sy ckp kalau beby kene demam ibunya kene makan ubat pastu direct fully bf baby kita.. itu ubatnya.. takut juga sekrg nie musim bawa penyakit tmpt kita..