Jus mamariam

Nak tanya ibu2 semua ada tak yang consume jus mamariam ok tak? #bantusharing

8 Balas

Saya consume masa pregnant anak pertama n anak ke 2… So far alhamdulillah okay… Lepas bersalin dalam pantang, habis pantang pon saya still ambik… dia lebih kepada enery… Masa pregnant anak sulung saya ambik sebab saya tak lalu makan kurma mentah so saya boleh minum jus kurma jaa… Masa pregnant anak kedua saya amalkan n betul2 aktif takleh duduk diam ada ja benda nak buat… kadang terlupa kata pregnant… Mungkin atas orang jugak kesannya… Kalau ada gdm better jangan la sebab pati2 ni kn dia manis…

Saya consume tp kena gdm then stop. Sebelum ni pregnant anak first tak kena gdm sbb tak makan supplement in fact tak jaga makan pun ashik makan fast food. Anak second sangkut gdm pulak walau jaga makan & stop eating fast food sebab boycott. Tak sangka gdm pulak hmm maybe tak sesuai dgn saya la kot

4mo ago

Susu maezz ok yunk..sy amal y tu ye tenaga perut pn kenyang sbb alahan teruk hgga 16week

saya hanya amal jus mamariam lepas bersalin je. tak berani nak telan masa pregnant sbb sy ada family history kencing manis. ibu yg ada gdm pun tak digalakkan minum

Dekat sy xsesuai sy try mkn time preggy anak kedua hb xnaik sangkut gdm hahaha gatal sgt anak first xmkn apa2 pun xde gdm alahai

alhamdulillah okay. sy consume mamariam, koko zuriat la asbab sy boleh pregnant . badan pun xletih lesu.

haritu ade tanya doc , tp dia x suggest ... better ambik maltofer.. jauh lagi murah.. beli je kat farmasi..

4mo ago

maltofer tu ubat tambah darah. die mcm tablet coklat.

mcm sy tak pnh..just pnh minum air delima dan mkn ubt yg doc bg shj