Bersama Ketika Mengandung

Nak tanya ibu2 sekalian.. mungkin ada yang terkejut dengan soalan saya😅 ada yang pernah alami situasi seperti saya tak. Berniat nak tanya doktor terus tapi nak tanya ibu2 dulu. Ada yang pernah terrrpregnant tanpa intercourse?? Maksudnya penis tak pernah masuk langsung sampai kandungan 2nd trimester dah sekarang. Memang buang ‘kuah’ luar far*j. Sekarang nak cuba lagi sebab takut nak keluar baby secara normal tak lepas nanti. Ada apa2 nasihat/cadangan daripada ibu2??#firstbaby #pleasehelp

21 Balas

sy ckp bdasarkan pngalaman sy ... sy punya selaput dara pon tlalu tebal dan mungkin juga ada vaginismus cuma sy tak tahu ketika tu .. bila nak intercourse mmg susah dan sgt sakit smpai mggigil tgn .. tp cuba suku2 kiranya ada masa paksa jugalah, klu ikut hati mmg taknak sbb tlampau sakit .. tp sy cuma doa, sy nak jlnkan tggungjawab sy sbgai isteri dgn sempurna dan alhamdulillah hari 3 baru berjaya masuk sepenuhnyaaa .. tp menahan lar sakitnya tu .. jd awak cubalah bsama dgn suami awak smpai bjaya utk tembus habis selaput dara awak ya sbb nt akan memudahkan awak utk proses bsalin juga ☺️

12mo ago

pd sy bkn sakit sikit, tp sakit byk 😂 bpeluh menahan sakit tp still rilekskan diri ... husband lah pujuk "sayang taknak ada anak ke? habib buat pelan2 eaa .. kita cuba"