Perlukah beg baby disediakan untuk 30weeks usia kandungan??

Nak tanya ibu2 kat dalam grup ne..dah bole ke sedia kelengkapan baby kalau kandungan dah masuk 30 weeks..mksdnya beg emergency baby yg perlu letak dalam kereta ?cuba minta pandangan yang da pernah Cuba..sbb first baby ne xtau sangat..😄😄😄🤭🤭

5 Balas

Sy masa 20w+ ke atas dah start beli semua, before 30w dah ready semua. Masa perut masih kecil lagi larat nak jln sana sini bawa perut, bila perut dah besar tk selesa nak berjalan & berdiri lama2. Masa masuk 20w tu mmg nurse dah remind utk prepare brg2 awl simpan dlm kereta

sy 29week brg ibu & ank dh siap pack.. cuma brg ibu je ad sikit lgi nk sumbat dlm beg 😅 mcm sy ad gdm n tekanan darah tinggi, memg dr awal dh siap kn brg² smua.. risau jd ap², tp brg² tu sy tk buh dlm keta.. cuma stby ltk 1 tmpt dlm bilik.. ap² tarik je beg tu

7 months or 28 weeks above should be ready. Nanti bdn dah rasa penat and malas nak pikir bila nk due. Plus sediakan awal dpt permudahkan suami. Tak lah dia kalut if ada emergency

dh blh prepare dh tu sis.. saya dlu 28mnggu nurse dah srh prepare siap2 ltk dlm krta...nnti kalau dh dkt due xyah klot dh.. blh bwk ja trus prgi hsptl...

27w,28w dh kene standby.. anything can happen bile dh masuk 3rd trimester..