34 minggu sudah ready ke semua kelengkapan dan hosp beg ke?

Hi mommies, ada tak sama edd hujung bulan 9 atau awal bulan 10, dah siap ke hospital beg? Saya baru siap basuh2 baju dan kelengkapan tapi belum lipat dan belum kemas2 beg lagi. Dan ada lagi yang belum beli. Kemalasan sangat nak packing. Jom ibu2 yang dah kemas2 share apa yang ibu2 bawa dalam hosp beg dan lain2 kelengkapan? Apa yang ibu2 dah beli utk ibu dan baby seperti makanan pantang, minyak urut, dan sebagainya.... #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

4 Balas

barang baby tinggal napkin je tak basuh sbb baru sampai, yg lain settle da. lepas tuh barang saya, ada yg saya beli tak basuh lagi. bab packing, duk confuse tuh la, tapi ada la pack sikit mcm *baby* baju baby (3helai) - (tapi rasa pakai sehelai je) mitten/bootie/hat (1set) pampers bedung napkin towel wet tissue *ibu* dokumen penting pakaian utk balik stoking tudung sarung barang mandian bra/spender pad towel sweater minyak angin (takut pening sbb jenis suka pening sikit) powerbank makanan/minuman itu je kot awak yg saya ingat . maaf kalau ada yg tertinggal .

semua dah basuh.. ni baru beli set cuci uri utk persediaan.. lama x beranak..rase cam anak sulung pulak kelengkapan lain hb ngan mil sediakan nanti..this time mil jaga makan ikut stail chinese.. (hb cina) urutan dan lain² saya hire CL 8.am - 5.ptg ini anak miracle saya selepas beza 16 dan 14 tahun.. semoga semua urusan kita utk bersalin dipermudahkan ya..aminn

smua dh bsuh,cuma blh pack dlm beg ja lg... due 4/10...

sy settle masa 33w lagi rsau terberanak awal..