pecah air ketuban@keluar darah

Nak tanya ibu² antara pecah air ketuban dgn keluar darah mana lgi sakit.dan kalau keluar darah pula mengambil berape lama masa untuk bersalin ye

21 Balas

klu pnglaman saya, kluar lendir darah tak sakit, then dktor sruh balik tunggu sakit baru dtg. seminggu lepas tu air ketuban pecah tapi pun tak sakit tapi masuk ward esoknya terus bersalin. yg sakitnya Contraction😂

Saya keluar dua-dua sekali. Time keluar rasa macam terkencing je. Keluar darah pukul 10 pagi, start contraction 10 malam, pagi esoknya pukul 8 selamat bersalin.

Both xsakit pn dear.. yang sakitnya contraction.. mcm saya sakit contraction lebih 12 jam.. tapi lepas pecah air ketuban tu amek masa 2 jam ja sebelum deliver

Masa saya, keluar darah dulu.. Tu pn da sakit sgt. Lbih kurg 3 jam lepas tu br pecah ketuban.. Da mula sakit kerap. 12 jam tahan sakit br la bby kluar. Huhu

4y ago

Alhamdulillah.. Ank pun da 3y 7m.. Trime ksih.. 😇 skg br msuk 10w for 2nd baby..

Sy bsalin dh 6x, x pernah rsa pecah ketuban, rasanya 5x kot keluar darah. X sakit pun.. Biasa2 ja sakit perut tuu. P hspt terus bsalin. X lama pun tgu

Ada yg kluar darah lmbt juga nk bersalin, dan ada yg blh bersalin terus. Yg penting ada tnda tnda tu terus perg hospital ☺️

Klu ikut pengalaman saya keluar lendir darah tak sakit. Ketuban pon pecah masa dlm labour room. Sakit masa contraction je sis

Kuar lendir darah tu tak sakit sgt dik.lps pecah ketuban tu yg sakit😅 semua anak² ketuban doc yg pecahkan sbb jln nk fully da

sy keluar lendir darah. masa kt labour room baru pecah ketuban. yg sakit sbb contraction. kalau ikut pengalaman sy la

Sy pon xde pengalaman lagi. Tp selalu dgr org ckp turun darah lagi sakit. Nenek sy pon ckp cmtu. Wallahu'alam