pecah air ketuban@keluar darah

Nak tanya ibu² antara pecah air ketuban dgn keluar darah mana lgi sakit.dan kalau keluar darah pula mengambil berape lama masa untuk bersalin ye

21 Balas

Macam saya, pecah air ketuban dulu. Mula2 tak rasa apa2, lama2 start rasa contraction. Contraction tu yg sakit

Sy tak pecah air ketuban, tak keluar darah. Hanya sakit contraction. Sampai hospital dah buka 6cm. 😅

Ntah la. Masa sye nak bersalin dulu sye keluar lendir darah bila cek jalan dh bukak dari 3cm terus ke 7cm

Saya plak, kluar darah byk.. skali dgn sakit contraction.. menahan sakit 15 jam.. bru bersalin

4y ago

Lepas baca komen mommies kt sini.. rasanya sy sorang yg klua darah skali sakit contraction. Kata org ada gap bape minit kan.. saya xde gap lgsg.. siap pakai contraction timer.. mmg xde gap. Sakit teramat. Bgantunglah kan rezeki org x sakit klua darah.. Masa sy sume org tgok mcm nk branak n mengada ngada je sajit. Padahal Allah je yg tahu mmg xde gap sakit contraction. 15jam tanggung sakit skali kua darah.. pastu muntah sebekas mangkuk sbelum baring di bilik labour. Minta2 kali ni mudah je beranak..

Saya keluar darah...alhamdulillah lancar proses bersalin normal..2 jam dlm labourroom

Both. Rasa nk terkencing je. First pecah ketuban, few mins after kelua darah.

Sy pun nak tahu jawapan dri soalan nie 😭😭 mana akak2 yg dah mahir tu yah

Fasa tu dua2 x sakit la. Yg sakit bila naik contraction.

Bg sy bila pecah ketuban lg sakit

sy pecah air ketuban..