Minuman berkafien

Nak tanya ibu mengandung boleh ke minum air kopi , teh or milo?

24 Balas

Saya masa anak 1st selalu minum kopi o ais... Alhamdulillah okey... Tapi limit sehari secawan jaa... Masa anak kedua selalu minum milo ais... Alhamdulillah okey jugak... Kalau takda masalah kesihatan insya Allah okey ja rasanya... Tapi kalau nurse @ doktor dah pesan tak boleh minum better jangan la sebab badan kita tak sama kan...

Sbolehnya tidak digalakkan sangat terutama ibu2 yg low hb, sebab kafien ini menghalang penyerapan ubat iron( tambah darah) yg biasa ibu2 ambl, but kalo hb cantik 11 keatas, tak salah sekali skala🤭 tapi berpada2 la

Minum skit once a while ok. Milo pun sama sebab kalau amik supplement yg ada iron boleh bertambah constipation dgn minuman berkoko

X di galakkan jika ada masalah anemia..mcm saya,kehamilan sblum ini tiada masalah kopi ke milo ke teh ke...

Blh jer.sy hari2 coffee tp kuatiti sikit untuk fresh minda pg2 kerja.wajib coffee

Tak digalakkan..lbh² lg kalo hb low...tp st kdg2 dtg trigin to mnum jgak😅😅

Hari² minum milo... Tp kna jarakkn 2 jam sblm mkn ubat tu je pantangnye..

Sebenarnya tak digalakkan sis. Kalau teringin, minum sikit je ✌🏻

kalau hb low xdigalakn minum kopi/nes/teh. tp kalau milo boleh je

X digalakkan..klu nk minum jgk,minumlh sikit..sekadar merasa..