minuman sarapan

hai ibu2.. ibu2 kalau sarapan minum air apa ye..kopi x bagus, milo pun x bagus, teh pun sama. jadi minum air apa 😅

36 Balas

Minum susu kambing... susu kurma... soya..horlick... sesekali tu boleh la minum teh, kopi, milo tu semua... jgn kerap je sbb mmg xelok... 😁 tapi pun ikut badan masing2... kalau sy mnum air yg berkafein, hb sy akn drop... sejak pregy nescafe sy tinggalkan terus, demi baby... 😌before pregy mmg sy ary2 minum nescafe... tp xpe, berkorban jap 9bulan... 🥰 enjoy your moment sis.. 😘

sy minum semua kecuali teh & nescafe. nescafe mmg xminat. teh pulak boleh kurangkan zink dlm badan. doctor ckp milo/coklat boleh minum. cuma jgn amek skali dgn vitamin kk bagi. apa2 pon klau nk minum jugak teh/milo/nescafe/susu kena jarakkan at least 2jam dgn pngambilan vitamin kk. hanya jus buah saja yg bg kerjasama elok dgn vitamin

horlicks, susu skrg dh ada perisa. nk minum milo tp jgn keraplh.. sy dulu minum soya, horlicks dn susu hl.. skrg horlick x rasa mcm dulu2..x sedap.. jdi sy minum susu pisang dutchlady dgn susu kambing serbuk.

minum susu..minum air putih bnyk2 milo tpi tak kerap..kopi teh nescafe berpantang dulu sbb ada mslh hb low..susu kacang kurgkan minum sbb tkt nnti kulit baby jdi sensitif mcm abg2nya

Yg tak bagus tu kalau selalu... Mcm sy minum je semua... Huhuhu... Kalau tak sy ganti dgn jus buah atau susu then sulam dgn air suam... Sbb sy x suka manis² sgt...

Klu sy, kdg2 ada juga minum milo kosong, limit secawan. Klu kopi, sy minum yg decaf punya, keras sikit rege dia. Tu pun sesekali je minum...sbb ada hb low.

smua sya mnum sis tp limit..secwan je sehari tak amik bnyak ..hb ok..kalau hb tak ok mmg tkbleh ..jgn lupa amalkan buah oren ye utk naikkan hb hehe

saya sarapan mnum milo tpi xfull cawan pon .sbb tekak boleh mnum milo panas je skrg. nk mnum susu tpi bru byangkan susu je rse nk muntah .

Saya ada gdm.. tapi minum milo australia tu tak manis.. bacaan gula cantik je ok setiap kali buat bsp. Milo malaysia manis tu jgn minum.

2y ago

Supermarket ada. Tin dia sama ngn milo malaysia tapi belakang ada tulis Made in australia. Bancuh tu jgn tambah gula. Minum kosong je. Shopee pun boleh order kalau tak jumpa kat supermarket.

tapi saya bahang belaka je kalau kandungan 6bulan ke atas. alhamdulillah anak lahir sempurna , semua kehendak Allah swt 🥰