Buka buku pink

Hi nak tanya , haritu saya dah pergi buka buku pink tapi sampai sekarang nurse tu tak panggil2 lagi utk cek darah semua . Buku pink tu pun tak bagi dkt saya . Kenapa ye? Saya dah 8minggu #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

Sekejap, masa buka buku tu. Mmg dah masuk bilik dan bercakap dgn nurse kan? And nurse takda bg tarikh utk next checkup ke time tu? Usually kalau dh buka buku dia akan bg tarikh. Atau pun Takut sis ada bagi balik buku tu kat kaunter. Sbb kk Sy time kat klinik pegang 2 buku (utk klinik, utk ibu), takut time balik tu sis serah dua2 dekat kk. Pelik sbb bukak buku, tapi buku xbagi.

3y ago

Ooo mcm tu, tgu dulu pun takpe je. Unless kalau mmg berisiko (mcm pernah keguguran byk kali ke). Sy Kalau xsilap time 12weeks jgk buka buku

tunggu nurse call je sis utk bg tarikh appointment buka buku pink.. masa sis pergi tu bkn utk buka buku lg tu just utk set tarikh buka buku je.. mybe nurse xbg terus tarikh sb masih awal.. sy nurse call bg tarikh bila dh 10 minggu jika xda sejarah keguguran @ bg ibu berisiko kandungan yg lpas

Tengok pada klinik Puan. Macam saya berisiko, memang pd kandungan 4 minggu, KK dah terima sy buka buku pink sbb sy berisiko (umur sy dah banyak dan kandungan pertama sy). Itupun stlh dpt nasihat drpd doc klinik swasta utk sy buka secepat mungkin buka buku pink.

3y ago

sama jgk mcm sy berisiko 5 minggu dah buka buku utk pemantau awal

selalunye klo dah buka buku nurse akan bagi buku tu kat kite... and time tu jugaklah Chek darah ,kencing semua... cuba try call KK sekali lagi buat appointment yg baru... sis belum official buka buku pink lagi nie...

kt tmpt saya 10mggu br nurse bg tarikh appointment..tp kalau dh lebih 10minggu nurse belum call..puan call kk ty..takut trlepas pandang..

awal lagi.. baru 8 minggu.. kat sini 9 minggu ke ats baru buka.. sbb scan kt kk pon 9 minggu ke atas baru die bg date..

sis bolee pergi balek dekat kk yang sis bukak buku pink tuu untuk double confirm balek..Takut dieorang terlepas pandang

3y ago

Saya haritu pun bukak buku pink masa 8w sis

8 mggu dh ok buka....pg semula kt klinik tu tnya je..

8 minggu