Minum ice bila breastfeeding

Nak tanya fakta ke mitos je minum ice masa menyusu badan ni anak akan kembung la, sakit perut la, mudah selsema sakit la? Ntah la saya dah habis pantang dah pun. Tp mak tetap tak bagi minum sejuk konon nnt baby meragam. Bukan ke bila minum air sejuk lalu tekak dah jadi suhu normal badan dah? Ade kena mengena ke dngan minum sejuk baby kembung? Abistu klau 2 taun nak breastfeed maka 2 taun la takleh minum sejuk alahai.. Klau dlam pantang blh diterima la nak sembuh kan badan2 ni, tp ni dah habis pantang dah pun .

9 Balas

Iye mitos. Orang tua memang ada yang masih percaya benda2 camni.