momtobe

Nak tanya due bulan 4/2020 kalau belikan siap² brg set mandian tu xpe ke?

30 Balas

Saya belum beli lagi sis, baru beli katil tue pun adik saya jual murah. Hihi. Barang bby tue blm lagi sebab tak tahu jantina lagi. Nak scan dulu, kalau dh confirm jantina. Baru beli tp tue pn beli sikit je la. Sebab dia org nanti cepar membesar kan, hihi.

Bulan 4/2020 emmm sy nasihtkn beli yg botol sederhana atau kecik dlu. Sbb kita xthu kulit ank sensitif ke x.. (DOA2 xla) kedua selalu kalo baby first ni bnyk org bg hamper yg ada sekali brg2 tu. Lgpon baby xpakai bnyk sabun mndi

Sy due 4/4/20...msuk 6bkn dah start beli brg..kot2 trbrnak awal kea.. Xdea spe yg thu kan.. Ad trbca rmai jgk trbrnak awal.. 🤗Lgi pom hujung thun ni byk sales.. Mandian syg beli yg set travel tu je..

Diorang kata bulan ke 6 dah boleh shopping semua just in case due awal. So beli jela. Cuma pastikan barang yang ada expired date tu diteliti. Takut sampai masa tak boleh guna...😊

Boleh sy pon dah start beli sikit2. Sy beli yg saiz travel friendly. Nanti dah boyot x laratnya nak gi beli, x da mood. Lagipon time suami balik ni la masa nak gi shopping.

Boleh je kalau nak beli. Saya due bln 3 belum beli apa2 lagi. Nak tgg settle anak sekolah dulu baru nak cari brg baby.

4y ago

Sama due bulan 4, belum lg beli. Nk settle anak masuk tadika. Huhuhuhu

beli sikit² .. tapi kalau macam sabun syampu tu , beli yang kecik² . kalau tak sesuai , tak rasa bazir 😅 .

4y ago

Terima kasih akak bg cadangan

sama lah kita punya due... tapi barang x beli lg.. asyik mikir je.. sebab baby pun x tau jantina lg...

Boleh je beli yg set travel dlu..sy pon da beli sikit2 brang bb.insyAllah awal april 2020..🤗

Sy beli je pack yg kecik tu..tp nnt lepas baby cabut tali pusat baru nk cuba pakai kt baby.