Baby Selalu Muntah lepas minum susu

Nak tanya dekat group ni , kenapa ya selepas minum susu baby kerap kembung perut + muntah ? umur baby 1bulan 3mnggu. Lepas minum susu frisolac trs macam ni . Macam mana cara atasi perut kembung + muntah ni ya ibu² ? Boleh suggest susu apa yg sesuai ya selain Enfalac dan Frisolac ni ?

8 Balas

reflux kot.. anak saya paed suh tukar fm antirefigurasi (Ar). so dari snow ke enfalac ar..tp sembelit pulak..now tukar ke frisolac ar.. alhamdulillah mcm serasi.. berak kerap..nyusu pun kerap..muntah tu ada jugak tapi x sekerap dulu yg sampai keluar ikut hidung.