Baby Selalu Muntah lepas minum susu

Nak tanya dekat group ni , kenapa ya selepas minum susu baby kerap kembung perut + muntah ? umur baby 1bulan 3mnggu. Lepas minum susu frisolac trs macam ni . Macam mana cara atasi perut kembung + muntah ni ya ibu² ? Boleh suggest susu apa yg sesuai ya selain Enfalac dan Frisolac ni ?

8 Balas

Muntah ke muak sis. ada beza tu. kalau muak tu biasa. make sure kena sendawakan baby selepas minum. babah saya 1 bulan tu memang kerap juga muak nya. kadang2 rasa sampai semua yg dia minum keluar balik. risau juga time tu. pening cari susu formula yg sesuai. susu badan bagi juga. Alhamdulilah nak masuk 2bulan dah kurang sangat muaknya. nnt lama2 akan hilang. insyaallah.