Nak tanya soalan mengapa ke letih badan

Nak tanya ckit yae mengapa klu mengandung rasa letih yae mengapa??? Sbb bini saya dia kj kat company sambil berdiri ttp dia rasa letih walaupun mkn elok2 pun kenapa yae tlng bg taw sbb .... Lg pun ni br 1st bby

18 Balas

kita ni manusia, gi kerja blk pasti letih, lebih lebih lg perumpuan mengandung dan menyusu serta org tua, energy dah tak sama dah, hormon tukar ikut umur, dan ikut kemampuan daya ketahanan seseorang. perumpuan preggy segala dia makan itu utk membina bayi dlm kandungannye, tenaga dia yg dia sumbangkan, berat urat uratnye yg menahan, semakin bayi masuk bulan seterusnye semakin lbh cabarannye..walaupun makan pasti letih sgt,, berjalan lama atau duduk lama pun letih apatah lg wanita yg sdg bekerja seharian itu.. Bro kena paham, wanita adalah manusia biasa, dan jd ibu ni bukan mudah, lelaki nak paham bagaimana pun mmg sukar tp prihatin pemahaman itu pasti perlu ada, mmg salah sati aspek letih bg wanita mengandung itu pasti ada..setiap hari dan mlm. jgn urut tulang belakangnye, ada cara utk urut wanita mengandung yg akan dididik di KK bg suami terhadap isteri dgn cara betul. Cuba tanya nurse, bagaimana cara betul.