KEBURUKAN BERI MADU PADA BAYI BARU LAHIR

Nak tanya.. Boleh ke bagi madu pada bayi baru lahir?dan apa kesan terhadap bayi ya..

12 Balas

madu tak elok diberi bawah umur 2 tahun. ibu yg boleh makan madu supaya khasiatnya boleh didapati oleh anak melalui susu badan. madu bersifat panas dan ada microbacteria aktif yg tak sesuai untuk perut anak. terutama bayi yg baru lahir hnya boleh terima susu ibu sahaja. saya duduk dalam bidang madu kelulut, jd saya memang larang ibu memberi madu pada bayi walaupun itu makanan sunnah.

4y ago

Terima kasih atas ilmu yang bermanfaat..